OS ID / MSD Animal Healths nätbutik

I vår nätbutik kan du enkelt och säkert beställa öronmärken, halsremmar, bjällror och olika tillbehör till dina djur.

Du kan beställa märken till

• Nyfödda djur så kallade Originalmärken.
  • Inköpta eller egna djur som tappat sitt öronmärke, så kallade Ersättningsmärken.
  • Reservmärken, öronmärke med endast ditt SE-nummer präglat på.
  • Eller helt blanka märken, utan text.

När du är inloggad, ser du person- eller organisationsnummer högst upp på sidan. För att komma vidare, behöver du välja SE-nummer (PPN, produktionsplatsnummer) som du vill beställa märken till. Genom att klicka på figuren bredvid SE-numret, kan du välja rätt SE-nummer.

Tänk på att:

• Officiella öronmärken är de öronmärken som rapporteras till Jordbruksverket. Dessa märken präglas alltid med SE-nummer (PPN).
  • Övriga öronmärken används för eget bruk, där kan du fritt välja vilken prägling du vill ha.
  • EID, elektroniska öronmärken (E30, E23) används om du till exempel har mjölkrobot eller väger dina djur, där all informationsväxling sparas och sker digitalt.