Hur fungerar SenseHub?

SenseHub samlar in data inom områden som brunst och besättningshälsa, via en öron- eller halstransponder. Du får informationen direkt i en app på din telefon eller på din dator.

SenseHubs transponder registrerar djurets aktivitet, idissling och hälsa. Dessa data vidarebefordras till en personuppgiftsansvarig, som konverterar informationen till rapporter och grafer som är lätta att läsa och förstå. Du kan läsa dessa rapporter i en app på din telefon, surfplatta eller dator. Systemet är avancerat, men mycket lätt att använda!

Läs mer om funktionerna i SenseHub

Tekniken bygger på många års erfarenhet av att analysera kobeteenden. Utifrån detta kan systemet leverera information på både individ- och gruppnivå, och du kan få rapporter som är anpassade till just mjölkkor och nötkreatur.

Kan användas på flera typer av enheter

Du har tillgång till SenseHub både via mobil, surfplatta och PC. Flera användare kan vara inloggade på systemet samtidigt. Du måste dock ha en dator för den första installationen.

SenseHub, kvinna med mobil i handen

Få komponenter, enkla att installera

Systemet består av få komponenter (transpondrar på djuren och en styrenhet) och kan därför enkelt flyttas vid behov.

Systemet måste vara anslutet till internet för att skicka information till molnet för åtkomst utanför stallet, t.ex. i telefon eller surfplatta. Systemet däremot fungerar alltid oavsett internet. Med andra ord, skulle du sakna internet kan du ändå få informationen från systemet via den dator som sitter kopplad till samma router som controllern.

Controllern har ett stort täckningsområde (ca 200 x 500 meter) och kan därmed täcka både lador och närliggande betesområden, och eventuellt två lador om de ligger inom rimligt avstånd till varandra.

Om du behöver ett ännu större täckningsområde kan du ansluta en eller flera ytterligare antenner till controllern. Systemet är enkelt att installera; för alla. Controllern med inbyggd antenn kräver bara en kabel till din bredbandsrouter, så är systemet redo att användas.

Programvaran förbättras och uppdateras kontinuerligt utan att kräva något från dig.

Säkert

Controllern fungerar både som en antenn för att ta emot informationen från transpondrarna och som en styrenhet för databehandling. Detta innebär att du alltid har tillgång till data om din besättning, även i händelse av ett tillfälligt avbrott i Internet-tjänsten. Detta säkerställer att du har kontinuerlig tillgång till aktuell information, så att du alltid kan ge god vård till dina djur.

Vilken aktiviteter fångas upp?

SenseHub registrerar dessa aktiviteter

 • Kobeteende
 • Ättid/idissling
 • Värmestress

Algoritmen som används för att analysera informationen är baserad på många års användning på ett stort antal djur. Algoritmerna bearbetar data från dina djur och ger dig korrekt och exakt information, presenterad på ett mycket användarvänligt sätt, om din besättning.

Två typer av transpondrar

Du väljer själv om du vill använda öron- eller halstransponder på dina djur. Du kan också kombinera dessa i samma besättning.

SenseHub halstransponder

SenseHub halstransponder

 • Levereras med en halsrem som fäster runt djurets hals
 • Garanti: Fem år
 • Storlek: 84mm bredd x 64mm höjd
 • Vikt: 98 gram (ej inräknat halsrem och tyngd)

SenseHub örontransponder

SenseHub örontransponder

 • Fäst i djurets öra, likt ett vanligt öronmärke, men med en separat tång.
 • Transpondern har LED-ljusindikator som blinkar när ett djur ska undersökas vidare. Två olika blinkande lägen, som du definierar själv i ”Inställningar”, anger vilka djur som ska kontrolleras för vad. Du kan också välja att starta lampan för djur du vill hitta, även utan larm.
 • Garanti: 4 år
 • Storlek: 68mm höjd x 38mm bredd x 15mm djup
 • Vikt: Endast 25 gram

Foto: Produser mer sommermelk. Mjølkeku med Combi Øremerke og SenseHub eSense øretransponder

Flexibelt

Du kan välja mellan tre olika paket med SenseHub-programvaran, med funktioner som passar din besättning och verksamhet. Du kan när som helst välja att uppgradera utan att behöva köpa ny utrustning.

Jag vill gärna veta mer om SenseHub och vill gärna bli kontaktad!

  Ja, jag samtycker att mina uppgifter blir sparade hos MSD Animal Health (OS ID) för användning i vidare kontakt med mig om SenseHub.