”Sen vi skaffade SenseHub på gården har dräktigheten ökat markant på våra kvigor och ligger nu på hela 87% efter bara ett år”

För ett par veckor sen ringer en nöjd och beslutsam Patrik till oss: ”Jag har inget val, jag måste ha fler SenseHub transpondrar. Efter att ha investerat i SenseHub kan jag inte vara utan”.

Patrik valde halstranspondrar till sina 40 kvigor då han startade med SenseHub för drygt ett år sedan i januari 2022. Till kvigorna valde han Starter versionen, som inkluderar brunst.

Patrik Johansson som investerat i SenseHub
Bild: Patrik Johansson, Gubbvad, Sala

Efter att ha sett en stor effekt av att upptäckta brunst och på så vis lyckas med insemineringen, går han nu för ytterligare 40 halsband till delar av sin mjölkbesättning.

På dessa valde han steget Advanced som inkluderar  brunst och hälsoövervakning, för att få en bättre bild över hur korna återhämtar sig direkt efter kalvning.

Likt många andra användare av SenseHub får Patrik också den effekt att med hjälp av färre insemineringar p.g.a. säker upptäckt och rätt tid för inseminering gör det då också möjligt att välja sin rekrytering till mjölk och då kunna lägga köttras för försäljning och därigenom få ytterligare intäkt på befintligt antal djur och produktion.

Intresserad av SenseHub?

Med SenseHub har du full överblick över dina djurs aktivitet, hälsa och välfärd – var du än befinner dig. SenseHub finns i olika nivåer som innehåller olika funktioner och användningsområden. För att vi tillsammans ska kunna ta reda på vilken nivå som är rätt för dig och din verksamhet diskuterar vi gärna syfte och mål med din verksamhet för att finna rätt lösning.

Kontakta oss…
Tveka inte att höra av dig när du vill veta mer, 0510-484356

… eller låt oss kontakta dig…
När du har fyllt i formuläret nedan kommer du inom kort att bli kontaktad av oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Jag vill gärna veta mer om SenseHub och vill gärna bli kontaktad!

    Ja, jag samtycker att mina uppgifter blir sparade hos MSD Animal Health (OS ID) för användning i vidare kontakt med mig om SenseHub.