Plastinsats till Combi Junior tång

29. september 2020

Nu finns plastinsatsen att köpa separat i nätbutiken eller på telefon via kundtjänst.

Sedan 2011 har vi använt den svarta Combi Junior tången för isättning av våra Combi öronmärken (Stor, Medium, Små, Mini och Rund). Under dessa år har vi utvecklat våra öronmärken till att bli bättre och säkrare i produktion, samtidigt som vi flyttat oss närmare den EU-standard som gäller idag.

Förändringar över tid

Öronmärket är i en mjukare plast och halsdelen på märket är förstärkt, piggen på han-delen är längre än den varit tidigare. När förändringar sker hos öronmärket ger det även förändringar hos verktygen vi använder för att sätta i dom. Gång på gång har vi bytt nål i tången för att passa han-delen på öronmärket. Till dagens Combi 3000 används den svarta junior nålen (20 mm).

Oförändrat hos Combi Signal

Signal i juniortång utan plast insats
Junior tång utan plastinsatsen.

Det enda Combi öronmärket som står oförändrat är Combi Signal. Därför kan man fortsätta använda Combi Senior tången till dessa och även de äldre nålarna.

Om man använder juniortången är det viktigt att man använder plast insatsen som kommit med Combi Junior tången vid isättning för att inte hon-delen ska glida igenom den nedre delen av tången, se bild. Resultatet blir att hon-delen på signalmärket sviktar och följer med i trycket, vilket leder till att märket inte knäpps ihop i ordentligt.

Om du saknar plast insatsen till junior tången så finns den i nätbutiken under Tänger och nålar eller så kan du ringa in till vår kundtjänst 0510-204 45 så hjälper dom dig.