Om beställning

 

Beställning av officiella  öronmärken kan göras direkt hos oss från den 17 maj 2018. 

 

I vårt nya beställningssystem kan du med hjälp av bank ID beställa ditt behov av märken och utrustning.

Vägvisare tar dig, steg för steg, genom de olika valen vid beställningen.

 

Till beställning

 

Pris- och leveransvillkor

 


ÖVRIGA MÄRKEN OCH PRODUKTER
 

 

I beställningssystemet kan du också beställa övriga märken och produkter för djurvård.

 

Till beställning

 

Stallmästarens nya beställningssystem - allt i ett!

Beställning av officiella  öronmärken gör du nu direkt hos oss! I vårt nya beställningssystem kan du beställa ditt behov av märken och utrustning. Detta system tas i bruk från 17 maj 2018.

Du kan inte längre beställa våra märken på Jordbruksverkets sida, utan använder dig av våran egna sida och loggar in med personligt bank ID eller använder dig av en blankett: Beställningsblankett FÅR / Beställningsblankett NÖT / Beställningsblankett GRIS

Har du anställda eller annan person som beställer märken för din produktionsplats, så behöver vi en fullmakt från den som är djurhållare för att bank ID skall fungera. Beställer du till dig själv, behöver du inte göra något utan då fungerar det precis som idag. FULLMAKTEN HÄMTAR DU HÄR!

Fullmakten skickas till oss med post till: OS ID Stallmästaren AB , Skaragatan 110, 531 33 LIDKÖPING eller på e-mail: order@stallmastaren.se

NYHET: Förbättring av Combi 2000® handel

Alla våra Combi 2000®handelar har nu fått 2 mm längre stamdel. Detta ger mer luft till örat; det är en fördel när sårhålet i örat skall läkas efter fastsättning av märket. Risken för hudirritation reduceras, och samtidigt förbättras märkets fastsättning och funktion.

Video: Märkning av storboskap med det elektroniska öronmärket Combi E30®

Filmen visar märkning av storboskap med Combi E30® (elektroniskt öronmärke) och Combi 2000® Stor (visuellt öronmärke).


Se filmen

Så här sätter du fast öronmärken på rätt sätt

I denna film får du råd om hur du öronmärker dina får på rätt sätt. Rätt isättning av öronmärken är skonsamt för djuret och ger mindre irritationer och infektioner. När öronmärket är korrekt isatt, sitter det också bättre. Filmen visar isättning av det elektroniska öronmärket Combi E23® och det visuella öronmärket Combi 2000 ®Mini.

Se filmen

Ny produktkatalog

Vi på OS ID Stallmästaren är glada för att kunna visa dig vår reviderade produktkatalog. Här finner du information om alla våra öronmärken, och om alla de andra produkter vi levererar.

Du kan ladda ner katalogen i pdf-format, eller beställa den i pappersformat och få den skickad till dig med posten.

Öronmärken till får

OS ID Stallmästaren har svensktillverkade öronmärken i många olika storlekar och varianter - både visuella och elektroniska.  

Internationellt samarbete ger bättre öronmärken

Visste du att OS ID® finns i närmare 20 länder? Idag exporteras över 50 procent av de öronmärken vi producerar, och vi måste anpassa oss till varje lands krav på identifiering av husdjur och livsmedelssäkerhet. Detta stärker oss så att vi kan utveckla ännu bättre lösningar. På detta sätt ger det internationella samarbetet bättre öronmärken - för alla.

Mer om vår verksamhet över hela världen 

Vi märker levande värden!

Vi bidrar till att våra kunder uppnår en säker identifiering av sina djur, från födsel till slakt. Korrekt märkning möjliggör spårbarhet och dokumentation i hela värdekedjan, vilket gynnar både djurägare och konsumenter. För det handlar trots allt om världens viktigaste råvara – maten vi äter.

Läs mer 

Nyhet: Märkutrustning för vävnadsprover

27.08.2013

OS ID Stallmästaren  har nu även märkutrustning för vävnadsprover för exempelvis DNA-analyser: OS ID TSU (Tissue Sampling Unit) och OS ID TST (Tissue Sampling Tags).

Vägledningar

27.08.2013

OS ID Stallmästaren har nu lagt upp ett referensbibliotek med vägledningar. Här finner ni bruksanvisningar, produktark och monteringsanvisningar som visar korrekt fastsättning av märken.

Läs mer

Elektronisk märkning - nötkreatur

27.08.2013

OS ID Stallmästaren erbjuder ett säkert och godkänt system med flera olika varianter av elektronisk märkutrustning för nötkreatur. Våra märken används idag i många mjölkrobotsystem, hantering  och våg anläggningar, vid automatisk utfodring och i kalvammor.

ISO CERTIFIERADE

25.02.2013

TID ATT BESTÄLLA MÄRKEN

22.01.2013

PARTNERS

13.09.2012

Lager rensning

13.01.2012

Ny beställnings funktion

01.12.2011

Combi E30® elektroniskt nötmärke godkänt av Jordbruksverket

01.06.2011

Ny adress - Nya lokaler

30.05.2011
>> Läs fler artiklar

BESTÄLLNING

För husdjursproducenter

till_beställning

Villkor    Om beställning 
Om BankID, fullmakt 

NU BESTÄLLER DU ALLT DIREKT FRÅN OSS!

Beställning av officiella SE-märken, andra märken och utrustning gör du nu direkt från oss i vårt nya beställningssystem!

Till beställning

OS ID® GLOBAL

kart_lite_m_pil_1