Om beställning

 

ÖVRIGA MÄRKEN OCH PRODUKTER 

 

Märken utan SE-nummer avsedda för egen märkning samt produkter för djurvård beställer du direkt från oss.

Fyll i beställningsschemat här på vår hemsida och e-posta detta eller kontakta oss på telefon 0510-20445

 

OFFICIELLA SE-MÄRKEN 

 

Beställning av officiella SE-märken sker på särskild blankett för respektive djurslag som skickas till :

 

Statens Jordbruksverk,Registerenheten, 551 82 Jönköping.

 

Beställning av officiella SE-märken kan nu även göras på webben: www.jordbruksverket.se

 

Ändring av beställningsrutiner 2018

Beställning av officiella  öronmärken kommer att kunna göras direkt hos oss. I vårt nya beställningssystem kan du beställa ditt behov av märken och utrustning. Detta system tas i bruk i slutet av april 2018.

Du kommer därefter inte kunna beställa våra märken på Jordbruksverkets sida utan använder dig av våran egna sida och loggar in med personligt Bank ID eller använder dig av en blankett som du får av oss.

Har du anställda eller annan person som beställer märken för din produktionsplats, så behöver vi en fullmakt från den som är djurhållare för att Bank ID skall fungera. Beställer du till dig själv, behöver du inte göra något utan då fungerar det precis som idag. Fullmakten hämtar du här!

Fullmakten skickas till oss med post till: OS ID Stallmästaren AB , Skaragatan 110, 531 33 LIDKÖPING eller på e-mail: order@stallmastaren.se

NYHET: Förbättring av Combi 2000® handel

Alla våra Combi 2000®handelar har nu fått 2 mm längre stamdel. Detta ger mer luft till örat; det är en fördel när sårhålet i örat skall läkas efter fastsättning av märket. Risken för hudirritation reduceras, och samtidigt förbättras märkets fastsättning och funktion.

Video: Märkning av storboskap med det elektroniska öronmärket Combi E30®

Filmen visar märkning av storboskap med Combi E30® (elektroniskt öronmärke) och Combi 2000® Stor (visuellt öronmärke).


Se filmen

Så här sätter du fast öronmärken på rätt sätt

I denna film får du råd om hur du öronmärker dina får på rätt sätt. Rätt isättning av öronmärken är skonsamt för djuret och ger mindre irritationer och infektioner. När öronmärket är korrekt isatt, sitter det också bättre. Filmen visar isättning av det elektroniska öronmärket Combi E23® och det visuella öronmärket Combi 2000 ®Mini.

Se filmen

Ny produktkatalog

Vi på OS ID Stallmästaren är glada för att kunna visa dig vår reviderade produktkatalog. Här finner du information om alla våra öronmärken, och om alla de andra produkter vi levererar.

Du kan ladda ner katalogen i pdf-format, eller beställa den i pappersformat och få den skickad till dig med posten.

Öronmärken till får

OS ID Stallmästaren har svensktillverkade öronmärken i många olika storlekar och varianter - både visuella och elektroniska.  

Internationellt samarbete ger bättre öronmärken

Visste du att OS ID® finns i närmare 20 länder? Idag exporteras över 50 procent av de öronmärken vi producerar, och vi måste anpassa oss till varje lands krav på identifiering av husdjur och livsmedelssäkerhet. Detta stärker oss så att vi kan utveckla ännu bättre lösningar. På detta sätt ger det internationella samarbetet bättre öronmärken - för alla.

Mer om vår verksamhet över hela världen 

Vi märker levande värden!

Vi bidrar till att våra kunder uppnår en säker identifiering av sina djur, från födsel till slakt. Korrekt märkning möjliggör spårbarhet och dokumentation i hela värdekedjan, vilket gynnar både djurägare och konsumenter. För det handlar trots allt om världens viktigaste råvara – maten vi äter.

Läs mer 

Nyhet: Märkutrustning för vävnadsprover

27.08.2013

OS ID Stallmästaren  har nu även märkutrustning för vävnadsprover för exempelvis DNA-analyser: OS ID TSU (Tissue Sampling Unit) och OS ID TST (Tissue Sampling Tags).

Vägledningar

27.08.2013

OS ID Stallmästaren har nu lagt upp ett referensbibliotek med vägledningar. Här finner ni bruksanvisningar, produktark och monteringsanvisningar som visar korrekt fastsättning av märken.

Läs mer

Elektronisk märkning - nötkreatur

27.08.2013

OS ID Stallmästaren erbjuder ett säkert och godkänt system med flera olika varianter av elektronisk märkutrustning för nötkreatur. Våra märken används idag i många mjölkrobotsystem, hantering  och våg anläggningar, vid automatisk utfodring och i kalvammor.

ISO CERTIFIERADE

25.02.2013

TID ATT BESTÄLLA MÄRKEN

22.01.2013

PARTNERS

13.09.2012

Lager rensning

13.01.2012

Ny beställnings funktion

01.12.2011

Combi E30® elektroniskt nötmärke godkänt av Jordbruksverket

01.06.2011

Ny adress - Nya lokaler

30.05.2011
>> Läs fler artiklar

BESTÄLLNING SE-MÄRKEN

Officiella SE-märken måste beställas via Jordbruksverkets E-tjänst eller Jordbruksverkets blankettsida. Det finns två alternativ att välja på: Skicka in en blankett via post eller fax, eller gå in på Jordbruksverket och vidare till E-tjänsten och logga in med hjälp av E-legitimation.

BESTÄLLNING ÖVRIGA VAROR


Til_bestallning_2

 

 Villkor            Om beställning

 

 

OS ID® GLOBAL

kart_lite_m_pil_1